Torsdag
16 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 2 matcher
Fredag
24 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 1 match
Torsdag
02 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 2 matcher
Lördag
11 Mar 2 matcher
Söndag
19 Mar 1 match
Onsdag
22 Mar 1 match
Söndag
27 Aug 1 match
Fredag
15 Sep 1 match
Söndag
24 Sep 2 matcher
Fredag
29 Sep 1 match
Lördag
30 Sep 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Lördag
07 Okt 1 match
Fredag
13 Okt 1 match
Lördag
14 Okt 2 matcher
Tisdag
17 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Tisdag
24 Okt 1 match
Lördag
28 Okt 2 matcher

JIK:s herrjuniorer samarbetar med Östra SK

10 augusti 2023 13:57
NYHET

JIK:s juniorverksamhet växer så det knakar. Antalet unga spelare i JIK Utveckling blir bara fler för varje år. För att ge så många som möjligt chansen till spel inleds nu ett samarbete med Östra SK.


Bilden: Harman Haurami, JIK, och Stefan Jacobsson, Östra SK, i samarbete kommande säsong.

Till kommande säsong ökar antalet spelare i JIK Utveckling Herr till 64 spelare. JIK samarbetar redan med Östra SK i form av Innebandyskolan och i form av att Peter Johansson delar sin tid mellan de båda föreningarnas kanslier.

Synergieffekterna ger att det befintliga samarbetet med Östra SK nu breddas.

– För att erbjuda alla juniorer en bra miljö att utvecklas i räcker inte matcherna i de fyra serierna vi deltar i (Div. 2, JAS, Div.4, HJ17) till. För att fortsätta erbjuda alla våra spelare en bra tränings- och tävlingsmiljö har det befintliga samarbetet på ungdomsnivå med Östra utökats upp till seniornivå, säger Harman Haurami, ansvarig JIK Utveckling Herr.

Det innebär nu att Division 4-laget i Östra kommer att bestå av både spelare från Östra samt JIK Utveckling. Formellt tillhör de aktuella spelarna Östra kommande säsong, med ett visst tränings- och tränarutbyte klubbarna emellan.

Stefan Jacobsson leder Östras Division 4-lag och kommer samarbeta tätt med Harman Haurami och de andra JIK-ledarna.

– Det här en lösning som gör att fler av både JIK:s och Östras spelare får spela innebandy med så bra förutsättningar som möjligt. En eloge till Peter på kansliet ihop med Harman och Stefan, och även fler personer inom JIK och Östra, som har gjort det här möjligt. Det känns också bra att vi nu har nära samarbeten med flera grannklubbar i Jönköping. Det är värdefullt och viktigt, säger JIK:s ordförande Ulric Svensson.