LUND

Blytung förlust för JIK

13 februari 2022 14:56
EFTER MATCH

Det blev ett tätt och intensivt möte mellan JIK och Lund när man drabbade samman på söndagseftermiddagen i Arenan. Ett möte där Lund till sist avgick med vinsten med 1-4. "Vi kommer inte upp i den nivå vi ska, säger Mira Markström.

Det var ca tre veckor sedan damlaget spelade en match och på söndagseftermiddagen var det äntligen dags för drabbning när man gästades av IBK Lund hemma i Arenan. Men innan match skulle man hålla en liten ceremoni för JIK:s Mira Markström där hon fick ta emot Länsförsäkringars Stipendiepris av Jönköpings ordförande Ulric Svensson.

Länsförsäkringar Jönköping delar varje år ut fyra stycken juniorstipendier i Jönköpings län till aktiva idrottsutövare. Varje stipendiat tilldelas 6000 kr. Stipendierna ska utgå till lovande juniorer. Som merit räknas inte enbart resultat i tävlingar. Minst lika högt värderas träningsvillighet och kämparglädje, kamratskap, lojalitet och talang.

Den första perioden blev en intensiv och fysisk sådan där Lund tog ledningen efter ca tre spelade minuter. Efter ledningsmålet var det gästerna som fick momentum, men som JIK ju längre akten fortgick spelade in sig i allt mer och i slutminuterna både skapade möjligheter och vann bollarna. Men vi hade en 0-1 ledning för Lund efter den första perioden.

Jönöping fortsatte att söka få till en kvittering inledningsvis i den andra perioden och man fick också med sig en utvisning efter fyra minuters spel. Trots ett riktigt bra powerplay ville inte bollen in. Strax därefter var Nelly Flodin nära att kvittera, men bollen tog i stolpen. Halvvägs in i perioden fick ännu en chans i numerärt överläge, men det var fortsatt svårt att få in bollen på mål då Lund stod för ett starkt defensivt arbete.

– Det känns som att vi blir stillastående när kör de man mot man och ligger på oss i ryggen hela tiden. Vi får inte utrymmet, säger Mira Markström.

Med kvarten spelad ökade gästerna på ledningen till 0-2 genom en i princip fristående Nellie Karlsson, som trots lite uppvaktning från en hemmaspelare lyckades att få träff på bollen. Och 0-3 skulle komma strax innan den andra periodens slut, efter ett fint passningsspel av Lund. Det var också resultatet efter 40 minuter.

I den tredje perioden svängde spelet fram och tillbaka där lagen försökte komma till avslut. Vilket båda gjorde. Men två duktiga målvakter visade sig från sida bästa sida. JIK hade fortsatt svårt att få in bollen på grund av Lunds effektiva försvarsspel, där man stängde ned hemmalagets möjligheter. Men JIK skulle tills lut få till en reducering genom kapten Moa Schönning med 04:52 kvar av den tredje akten. Dock varade glädjen inte länge och bara strax därefter utökade Lund till 1-4. Det hände inte mycket mer denna period och gästerna kunde till slut vinna.

– Det är supertungt naturligtvis och en trepoängare vi skulle ha. Men vi sätter inte chanserna idag. Vi kommer inte rätt och får inte riktigt solklara målchanser, säger assisterande tränare Andreas Thern efter matchen.