JIK

Zälle och Glad bröt JIK:s förlustrad

4 januari 2018 21:30
SSL Dam

Jönköping är ett vinnande lag igen. Efter fem raka förluster frälstes man av dubbla tvåmålsskyttar i nykomlingsmötet med Telge.

Telge - Jönköping 3-4 (0-1, 1-1, 2-2)

Mål Telge: Therese Gustafsson 2, Cecilia Asplund

Mål Jönköping: Alicia Zälle 2, Felicia Glad 2

När SSL drog igång sin andra seriehalva var det åter dags för ligans två nykomlingar att ställas öga mot öga. Telge tog emot Jönköping, två lag som haft det tufft med formen den senaste tiden. Det viktiga mötet var också jämnt och mållöst en bra bit in, men i den 14:e minuten satte Alicia Zälle det 0-1-mål som gav Jönköping övertaget.

Cecilia Asplund utjämnade drygt halvvägs genom mittenakten innan Felicia Glad återgav gästerna kommandot. Direkt i upptakten av slutperioden tog sig Telge tillbaka på nytt, denna gång efter mål av Therese Gustafsson.

Det följdes upp av en ny fullträff av Glad och en ny kvittering från Gustafsson, något som gav 3-3 med elva minuter kvar att spela. Matchen skulle dock få sitt avgörande under ordinarie tid. För med 12.56 på klockan sköt Alicia Zälle sitt andra mål för kvällen och Jönköping höll undan till en efterlängtad vinst. Trepoängaren var lagets första sedan 22:a oktober, mycket tack vare de dubbla målskyttarna Zälle och Glad.