JIK

Storvreta numret för stort för Jönköping

25 februari 2018 18:20
SSL Herr

Storvreta och Jönköping turades om att ta ledningen till slutet av den andra perioden. Därefter visade serieledarna var det berömda skåpet skulle stå och vann till slut med 8-4.

Storvreta - Jönköping 8-4 (2-2,3-1,3-1)

Mål Storvreta: Victor Andersson 2, Albin Sjögren,, Valdemar Ahlroth, Niklas Winroth, Filip Stenmark, Jimmie Pettersson, Henrik Stenberg

Mål Jönköping: Rickard Hessmer, Martin Glimberg, Oskar Malmgren, Tobias Zälle

Det var en tuff uppgift som väntade Jönköping idag när serieledarna Storvreta stod för motsåndet. Smålänningarna som jagade viktiga poäng om den sista slutspelsplatsen samtidigt som hemmalaget ville behålla serieledningen.

Storvreta tog ledningen med 2-0 men Jönköping hämtade upp och Martin Glimberg kvitterade till 2-2 i powerplay med en och en halv minut kvar av första perioden.

Mittenakten var desto mer händelserik, Jönköping tog ledningen med 3-2 genom Oskar Mamlmgren. Men när gästernas Hannes Blomkvist åkte ut två minuter för obstruktion kvitterade Valdemar Ahlroth bara några sekunder senare. Det bjöds sedan på hårt spel och Storvreta fick chansen att ta tillbaka ledningen på straff men det gav ingen utdelning, ledningsmålet kom istället 30 sekunder senare genom Victor Andersson. Niklas Winroth utökade ledningen till 5-3 innan den sista perioden skulle dra igång.

Uppförsbacken för Jönköping blev bara längre och längre i den sista akten, innan tre minuter hade passerat på matchuret hade Storvreta gjort två mål till. Tobias Zälle försökte snygga till siffrorna men Storvreta och Henrik Stenberg svarade snabbt. Hemmalaget vann med 8-4 och är alltså i forsatt serieledning samtidigt som Jönköping har fem poäng upp till den sista slutspelsplatsen.