ORE

Jönköping närmar sig slutspel med stormsteg

15 februari 2018 21:21
SSL Herr

Jönköping tog under torsdagskvällen en mycket viktig seger i kampen om slutspel. Efter 7-6 hemma mot Örebro är nu smålänningarna endast en poäng utanför slutspel.

Jönköping-Örebro 7-6 (3 - 2, 3 - 3, 1 - 1)

Mål Jönköping: Martin Glimberg 2, Tobias Zälle, Hannes Blomkvist, Rickard hessmer, Simon Karlsson, David Östergren.

Mål Örebro: Markus Lindgjerdet, Simon Jirebeck 2, Simon Palmén, Daniel Hellqvist, Marcus Ekengren.

Jönköping rivstartade och hade 2-0 efter fyra spelade minuter. Det var Martin Glimberg som öppnade målskyttet och han skulle senare även bli tvåmålsskytt. Efter att Simon Jirebeck reducerat till 2-3 för sitt Örebro i mitten av första perioden följdes de båda lagen åt, både mål- och spelmässigt. Det var en mycket jämn match och Örebro kvitterade två gånger under en mittperiod som Jönköping till slut tog med sig en ledning ifrån efter att Martin Glimberg genom sitt andra mål för kvällen sett till att hemmalaget gick in till pausvila med ledning 6-5.

Efter en målkavalkad i den andra perioden blev den avslutande akten betydligt mer målsnål. Örebro kom aldrig närmare än Marcus Ekengrens reducering till 6-7 och Jönköping kunde plocka tre mycket viktiga poäng. Samtidigt som nykomlingen ökade avståndet ner till Örebro till nio poäng så tog som sagt Jönköping ett betydligt steg närmare en slutspelsplats. Endast en poäng till Sirius och Helsingborg på plats sju och åtta och med fyra lag inom två poängs marginal väntar nu ett sällan skådat race om de sista slutspelsplatserna. Ett race som Jönköping i allra högsta grad är med i. För Örebros del ser det nu något tyngre ut, där avståndet av förklarliga skäl växte till slutspelsstrecket och Närkelaget är indraget i den lika dramatiska bottenstriden.