JIK

Helsingborg vann efter vändning och dramatik

10 december 2017 17:57
SSL Herr

Helsingborg är återigen en vinnare i SSL efter förlusten mot Höllviken förra helgen. I mötet med Jönköping blev Linus Nordgrens två mål avgörande i 4-3-segern.

Helsingborg - Jönköping 4-3 (1-2, 1-0, 2-1)

Mål Helsingborg: Andreas Lindholm, Linus Nordgren 2, Mika Kohonen

Mål Jönköping: Rickard Hessmer, Tobias Zälle, Hannes Blomkvist

Efter en jämn och mållös första halva av den första perioden var det sedan gästande Jönköping som bröt dödläget genom Rickard Hessmer. Kort senare kom också 0-2 från nykomlingen innan Helsingborg lyckades få en viktig reducering i nät 13 sekunder innan pausvilan.

Den andra akten blev målsnål och Linus Nordgrens kasse såg till att vi hade en helt jämn batalj inför den tredje akten.

Väl där smällde veteranen Mika Kohonen in 3-2 med ett slagskott i powerplay. Av bara farten kom också 4-2 när Linus Nordgren, på volley, hängde sin andra kasse i matchen. Jönköping pressade sedan på för att komma tillbaka och Hannes Blomkvist reducerade till 4-3 och skapade ordentlig dramatik i matchen. Helsingborg höll dock undan och segern innebär att Skåneklubben nu har fyra segrar på de fem senaste matcherna.