SIR

Heta Jönköping tillbaka som vinnare

25 november 2017 19:50
SSL Herr

Förlusten senast visade sig vara ett undantag - på lördagen studsade Jönköping snabbt tillbaka. Lagkaptenen förlängde sin poängsvit när nykomlingen slog tillbaka Sirius.

Jönköping - Sirius 7-4 (3-2, 1-0, 3-2)

Mål Jönköping: Richard Hessmer 2, Martin Glimberg, Oskar Malmgren, David Östergren, Jesper Ekström, Robin Raske

Mål Sirius: Carl Kostov-Bredberg 2, Kevin Söderling, Johan Eriksson

Martin Glimberg ordnade en tidig ledning för Jönköping i hemmamötet med Sirius. Med fyra minuter spelat skickade han in 1-0 för nykomlingen, som utökade övertaget kort därpå genom både Oskar Malmgren och Robin Raske.

Sirius, som kom till spel med en efterlängtad seger i ryggen, valde att ta timeout för att samla sig. Det gav också effekt, för innan den första perioden var över hade både Johan Eriksson och Kevin Söderling reducerat. I mittenakten drog Jönköping ifrån till 4-2, ett mål som gjordes av Jesper Ekström.

Hemmalaget skulle senare även stänga igen dramatiken genom att under slutperiodens första halva öka ledningen till tre bollar. Carl Kostov-Bredberg tände visst hopp för Sirius med sitt andra mål för matchen fem minuter från slutet, men närmare kom inte nästjumbon. Istället fastställde Richard Hessmer siffrorna till 7-4 och lagkaptenen noterade alltså poäng för sjunde matchen i följd. Segern tog Jönköping tillbaka upp på vinnarspåret, där nykomlingen hållit sig i fem av de sju senaste matcherna.