Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

#7 inför Linköping

9 januari 2018 18:53
JIK Herr

Otto Weidman är en av spelarna i JIK som även spelat i U-19 landslaget och inför matchen mot Linköping den 10/1 så passade vi på att ställa några frågor.


Vad tycker du om din debutsäsong i SSL så här långt?

Jag tycker den varit okej hittills, men inte mer än så. Jag hade en dipp i 3-4 matcher under december månad där jag inte alls kom in i matcherna. Jag har även haft några andra matcher då jag inte fått ut max av mig själv känner jag. Poängen har dock trillat in ändå, men det finns mer att ge.

Vad har varit den största skillnaden jämfört med Allsvenskan?

Det är allting i stort sett. Framför allt det fysiska såklart och att varje match är svår att vinna. Man måste vara på topp för att kunna ta poäng. Även att motståndarnas lag har en mycket större bredd än i allsvenskan.

Vad jobbar du mest med som du vill förbättra i ditt spel?

Innan säsongen hade jag fyra fokuspunkter; direktskott, närkampsspelet, ge mig själv tid och tempoväxlingar. Det är mycket jag har förbättrat under seriens gång, främst mina tempoväxlingar. Nu försöker jag väl hitta en jämnhet i mitt spel där jag är på en nivå varje match som jag är nöjd med, och för att lyckas med det krävs dessa 4 punkter.

Två förluster mot Linköping i föregående möten. Vad behöver ni göra för att vinna mot dem?

Vi ska ta med oss matchen mot Mullsjö och spelet med boll. Vi behöver tro på oss själva, att vi kan ta 3 poäng även mot ett av topplagen. Om vi verkligen tror på det och har energin så kommer vi vinna på onsdag.

Vad tycker du om serien så här långt?

Vi startade katastrofalt, spelade upp oss under hösten men gick sedan ner oss i december igen. De tre senaste matcherna har varit bra prestationer, vi behöver fortsätta på den vägen nu.

Vi tackar Otto för pratstunden och önskar honom och laget lycka till.