Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Nedslag i uppehållet

6 december 2017 13:38
JIK-DAM

Damerna är mitt i ett långt VM-uppehåll med tre spellediga helger, vi kollar läget med tränare Robert Nordlund. Vi börjar med uppehållet i sig, hur känns det med ett tre veckor långt uppehåll mitt i serien?


Det är väl lite både och, för vår del kom det ganska lägligt då vi fick lite skador sista spelhelgen samt att några spelare med skavanker fick lite tid till behövlig rehab sen är det klart att rytmen störs något men lite lediga helger där man kan hämta energi hos nära och kära är inte helt fel.

Hur har ni lagt upp träningen under dessa veckor?

Första veckan blev lite sönderryckt då vi var lite kortare om folk än vanligt då vissa rehabtränade samt att vi drabbades av lite förkylningar men från förra veckan så växlade vi upp igen och vi har spelat en match förra veckan och en match igår för att inte tappa matchkänslan.

Vilka lag har ni mött och hur slutade matcherna?

Vi mötte Hovslätt från division 1 förra veckan och gör en helt okej match, vi fick ha mycket boll och kunde träna på spelet i anfallszon och vi vann matchen med 10-3. Igår mötte vi JIK P16 och vi gör det riktigt bra i en match med ett högre tempo än vad vi kanske är vana vid och matchen slutade 12-10 till grabbarna.

Hur ser du på träningsmatcher mot pojklag?

Jag tycker det är jättenyttiga matcher, de tvingar upp oss i ett högt tempo och vi måste hela tiden släppa boll och söka nya ytor så det ger oss väldigt mycket och kan vi konservera det tempot och ta med det in i serien så är det väldigt givande.

Hur ser resten av tiden ut fram till matchen borta mot Mora den 16/12?

Vi åker iväg till Hooks Herrgård ikväll för lite spa-aktiviteter sen tränar vi vidare som vanligt och nästa vecka börjar vi titta lite på Mora och vad vi kan förvänta oss av den matchen.

Hur skulle du sammanfatta era första 12 matcher?

Sett till helheten tycker jag vi har gjort det bra, vi har vågat fortsätta med vårt spel från förra säsongen vilket tjejerna har fått mycket cred för och det är kul men vi känner väl att vi kanske borde haft 8-9 poäng till men de får vi ta under andra halvan istället.

Hur ser du på omställningen från allsvenskan till SSL?

Jag tycker den har gått bra, vi hade ju 14 spelare kvar från senast JIK spelade i SSL och dessa spelare har verkligen växt av säsongen i allsvenskan och våra unga spelare som debuterar i SSL tycker jag verkligen ha visat att de är här för att stanna.

Den observanta kanske även har sett att Johanna Jäderland spelade en framträdande roll i Östras seger mot Tranås i söndags, hur ser den överenskommelsen ut?

Vi har skrivit en dubbellicens med Östra vilket ger Jojjo chansen att spela matcher där när det inte krockar med våra egna matcher, en bra lösning för alla tre parter med Jojjos egen utveckling i fokus.

Är det aktuellt med fler dubbellicenser?

I dagsläget har vi dubbellicenser med Hovslätt (Lisa Liljegren) och Östra (Johanna Jäderland) så vi har utrymme för tre till men i dagsläget är det inget vi jobbar på men möjligheten finns ju fram till dess att fönstret stänger sista januari.

Något övrigt du vill tillägga?

Nej inte mer än att jag ber vår hemmapublik att hålla ut, vi har ett gäng bortamatcher i rad nu men den 28/1 är vi tillbaka i idrottshuset igen.

Då tackar vi så mycket och önskar damerna lycka till i förberedelserna inför matchen mot Mora.