Nordlund summerar

16 oktober 2017 10:36
JIK-DAM

Summering av helgens matcher.

I fredags gästades damerna av Warberg som vann med klara 3-7 och igår fick JIK sin revansch genom att besegra Linköping på bortaplan med siffrorna 5-8. Vi ställde lite frågor till tränare Robert Nordlund om de båda matcherna.

Vi börjar med fredagsmatchen, vad säger du om den?

Jag tycker vi börjar matchen ganska bra och får en hyffsad fart på grejerna och vi kan även ta ledningen men tyvärr drabbades vi av en utvisning och de fick chansen att kvittera i powerplay, vi lyckades återta ledningen igen men tyvärr fick de in psykologiskt viktiga 2-2 just innan paus.

I andra perioden går vi ner oss lite och Warberg får matchen dit de vill och de får vända spelet på oss flera gånger och i det spelet är de riktigt vassa och de hade väldigt bra utdelning på sina vändningar. I sista perioden ger vi det en riktig chans och skapar tre jättelägen redan de två första bytena och jag tror att om vi hade satt något av dessa så hade kanske kunnat göra match av det igen för vi tar 40 avslut i sista perioden men vi hade nog behövt energin av få göra ett tidigt mål.

Vad var det som inte stämde i andra perioden?

Svårt att säga exakt vad det är som ligger bakom men vi tappar lite i tempo och blir lite stillastående och då hade Warberg inga större problem att hålla oss utanför och ligga och vänta på sina vändningar.

Vad hade ni kunnat göra annorlunda?

Med facit i hand hade vi kunnat göra väldigt mycket annorlunda men det är bara att gratulera Warberg till segern.

Hur gick snacket efter matchen?

Vi pratade inte så mycket efter matchen, det är så mycket känslor direkt en match tar slut så vi väntade med snacket till lördag istället och då hade vi ett riktigt bra samtal där vi fick rensa luften lite och ta sikte mot söndagsmatchen, det var riktigt skönt att vi hade en match till i helgen så vi fick chansen till revansch direkt.

Vad sas på samlingen på lördag?

Det som sas där stannar där.

Gårdagsmatchen mot Linköping slutade med seger 5-8, kan du ta oss igenom den.

Vi får en riktigt bra start, Linköping mörkade in i det sista och körde line-up med en formation som de sedan bytte innan tekningen då de såg vilka spelare vi hade på banan och att få hänga den redan i första bytet efter deras coachdrag var riktigt riktigt skönt. Vi spelar med bra fart och energi och tar ledningen med 0-3 innan de får chansen att reducera två gånger om innan perioden var slut. De får även bra start på andra där de kan kvittera tämligen omgående men här ska tjejerna ha en stor eloge för de matar bara på och lät inte det målet påverka oss och vi kan rycka igen med två mål på fem minuter. De får lite energi igen av ytterligare en reducering men när vi lyckas göra två mål till innan perioden är slut så kändes det som att matchen skulle tilta över åt oss. I sista perioden spelar vi av matchen på ett riktigt bra sätt och även om de hade lite mer boll så kändes det som vi hade bra koll på matchen.

Hur viktigt var det att få revansch direkt?

Självklart är det skönt att vi kan resa oss direkt och hitta tillbaka till ett sätt att vinna matcher, vi gör väldigt mycket bra saker mot Linköping och det är skönt att ta med oss det in i denna vecka.

Skönt med 8 mål framåt också?

Riktigt skönt, kul också att vi kan få lite studsar med oss och göra lite enklare mål då vi haft en tendens att vilja spela bollen in i mål men nu tar vi mer skott utifrån och att vi får utdelning på det ger oss självförtroende inför framtiden.

Ni har mött Linköping två gånger på försäsongen och nu en i serien, hur skilde sig matcherna åt?

Matchbilden var väl ungefär densamma men Linköping var flera klasser bättre nu än i träningsmatcherna.

Är det någon spelare du vill hylla lite extra efter helgen?

Det är många som sticker ut individuellt men det som gav starkast intryck på mig var att vi gjorde det tillsammans och alla spelare förtjänar beröm för detta.

Vi tackar så mycket och önskar damerna lycka till med förberedelserna inför nästa match som spelas på söndag kl 13.30 i Arenan mot Karlstad.