Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match

Östergren inför mötet med gamla klubben

27 januari 2018 12:42
JIK Herr

På Lördag 27/1 spelas seriens sista Smålandsderby. En av spelarna i JIK som representerat båda klubbarna är David Östergren. Vi tog oss en pratstund med honom inför matchen.


Du är ju en av de nya spelarna i årets upplaga av JIK. Vad tycker du om din nya hemstad och din nya klubb?

Fin, mysig stad som verkar växa en hel del. Jag trivs i klubben och laget trots att jag tidigare i karriären sagt att jag aldrig ska spela för JIK, haha. Det var när JIK med Johan Andersson i spetsen vann Allsvenskan och avgjorde mot Vipers i slutsekunderna. Då var jag förbannad på JIK.

Du är ju en av få som har SSL-rutin i laget. Hur ser du på din och lagets utveckling under säsongen?

Både jag och laget har utvecklats positivt under säsongen, framförallt laget. Vi har tagit enorma kliv. För egen del har jag min poängsvagaste säsong någonsin i SSL, vilket har varit lite frustrerande. Hoppas det kan släppa mot slutet.

Är det några spelare i laget som har imponerat extra mycket på dig?

Många som imponerar stort på mig. Jag tror JIK har flera blivande A-landslagsspelare om de fortsätter utvecklas. Tänker exempelvis på Malmgren, Nielsen, Otto... Sen har jag verkligen blivit imponerad över Glimberg. Kul att han får visa innebandysverige hur bra han är.

Du har ju spelat ett par säsonger i Växjö. Hur känns det att spela mot dem?

Det är speciellt att möta dem. Jag känner de flesta i laget och föreningen. Man blir lite extra nervös och taggad inför de matcherna.

Är det någon spelare i Växjö som du gärna skulle vilja trycka till lite extra?

Målvakten Ero Kosonen. Han utgör en trygghet i deras försvarsspel. Men framförallt att det är ett brett lag med hög spetskompetens på flera spelare.

Växjö är enda laget i vår derbygrupp som vi inte lyckats ta poäng mot ännu. Vad behöver vi göra för att plocka poäng mot dem?

Vi behöver vara extremt noggranna och pålästa. Växjö är världens bästa kontringsslag. Jag vet att tränare Norden grundligt går igenom motståndarna. Vi behöver kanske göra något oväntat och överraskande? Spelar vi på vår högsta nivå har vi visat att vi kan slå de bästa lagen i serien.

Vi tackar David för pratstunden och önskar honom och laget lycka till.