Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

JIK Herrar tar nästa steg – utan Niklas!

2 mars 2018 17:47

Niklas Pålsson som valt att lämna JIK för att flytta hemåt mot Lundaregionen. Sportgrupp och styrelse har sen årsskiftet arbetat aktivt för en lösning där Niklas skulle bli kvar som huvudtränare i JIK, men har full förståelse för Niklas och hans familjs val om att flytta söderut och närmare familj och vänner där.


Niklas kommenterar själv varför han och familjen väljer att flytta hemåt:

  • Huvudsakligen handlar det om sociala bitar utanför idrotten med familj och vänner.

Sportgruppens Johan Adin kommenterar:

  • Vi i JIK kan bara tacka Niklas för allt han gjort i JIK under sina år här. En ledare på och utanför innebandyn som lyft fram unga spelare och utvecklat erfarna. Niklas har alltid proffsigt förberett lag och spelare inför varje match och byggt en vinnarkultur i herrlaget som vi tar med oss i vår fortsatta resa.
  • Arbetet med att formera ny tränarstab inför nästa säsong är i full gång där assisterande Jakob Olofsson-Adelin är ett namn som vi jobbar med. Vår ambition inför kommande säsonger är hög därför är rekryteringen självklart otroligt viktig och vår högsta fokus.

Pålsson kommenterar sin tid i JIK:

  • 3 år har gått så otroligt fort! När jag tittar tillbaka på den resan som vi har gjort känner jag mig otroligt stolt och glad! Jag har fått möjligheten att arbeta med spelare och personer som verkligen tar ansvar och bryr sig, det har utvecklat mig som person och ledare! Vi har vuxit tillsammans under min tid i JIK!
  • Jag har tidigare inte varit tränare i samma klubb under tre säsonger, främst då jag känt att jag stått och stampat, den känslan har jag aldrig haft här! Jag har fått jobba med bra kollegor i ledarstaben där vi hjälpts åt och haft ett mycket bra samspel! Nu den senaste säsongen har Jakob Olofsson-Adelin och jag verkligen kompletterat varandra riktigt bra, något som gjort att vi utvecklat varandra och laget!
  • Jag kommer att sakna mina spelare otroligt mycket, dom har varit otroligt hängivna och alltid gett mig sitt allra bästa!
  • Jag är tacksam för att jag fick chansen från början och för det som JIK och laget har gjort för mig, jag har med mig väldigt fina minnen vidare i livet!

Med detta sagt vill vi passa på att blicka tillbaka på den resan tillsammans med Niklas Pålsson.

JIK värvade Pålsson 2015 från norska Elitserielaget IBK Tunet, JIK hade en Allsvensk sjätteplacering i ryggen och hade landat efter det att man slutat sist i SSL 2013/2014 där man endast spelat in 9 poäng på 26 omgångar.

Sportgruppen och Pålsson hade en tydlig 3 års plan där målet var att ta sig tillbaka till SSL och hålla sig kvar! Laget skulle i stor utsträckning byggas på de unga talanger som varit med och vunnit SM-guld i JAS åren.

2015/2016 så slutar laget på en andraplacering i Allsvenskan Södra och tar sig hela vägen till den andra play-off mot Höllviken som var några nummer för stora och gick segrande ur matchserien genom 2 raka segrar.

2016/2017 så vinner JIK Allsvenskan Södra med still, man säkrar seriesegern långt innan slut och förlorar endast 1 match under säsongen i ordinarie tid! Laget vinner sedan SSL-kvalet genom 4 raka segrar där den avgörande matchen vinns med hela 13-4 på bortaplan mot Djurgården!

2017/2018 så är JIK tillbaka i SSL där man tippas näst sist i tabellen av SSL-tränarna och sista av samtliga lag när mätningen kommit till spelarna i superligan. Laget startar tungt med 4 raka förluster innan man får vind i seglet, efter det har det lyft rejält och man säkrade sedan kontraktet med hela 5 omgångar kvar att spela!

Kommer JIK topp 9 i Superligan har man gjort klubbens bästa placering sedan 07/08 dvs på 10 år!

JIK:s och Niklas sista hemmamatch i grundserien som kan vara helt avgörande för slutspel eller ej spelas lördag 10 mars kl. 17:40!

Välkomna till Arenan!

//Johan Adin JIK - sportgrupp herr

Dan Nordlöf - Ordf. JIK/ JIK Ungdom