Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Hessmer inför match mot Linköping

4 december 2017 09:00
JIK Herr

Ikväll spelar våra herrar mot Linköping borta. Inför matchen och efter vår jämna kamp i superderbyt tog vi en pratstund med vår kapten Hessmer.


Det har varit många matcher på få dagar som ni inte har varit vana vid från Allsvenskan. Har det varit tuffast fysiskt eller mentalt att ha så många matcher?

Precis! Jag tror det har varit mer mentalt tufft än fysiskt. Tycker vi har en bra fysisk status i laget och vi har orkat kriga i 60 min även nu de sista matcherna. Och med tanke på våra goda resultat så tycker jag det visar att vi även är väldigt starka mentalt.

Hur gör man som spelare för att vara så väl förberedd som möjligt både fysiskt och mentalt med så många matcher på få dagar?

Det handlar om det gamla vanliga. Vara väldigt noggrann med sömn, dricka mycket vatten och fylla på med energi. Kanske tänka på det lite extra mycket under en sådan intensiv period.

På tisdag är det match mot Linköping, ett lag som vi förlorade mot med 3-8 i förra mötet. Vad lärde ni er från den matchen och vad behöver ni göra för att vinna?

Det var väldigt mycket. Framförallt var det väldigt tidigt på säsongen och jag tycker inte att vi varken hade hittat vårt sätt att spela på då eller att alla förstått sina roller i laget. Nu är det helt nya förutsättningar och jag tycker vi har kommit väldigt långt på den korta tiden som ändå har gått. Men för att vinna handlar det om att spela vårt spel, vara noggranna i allt vi gör och stå upp fysiskt för Linköping är ett fysiskt lag men det tror jag inte blir några problem alls.

Vad är dina tankar kring tabellen så här långt?

Ja, vad ska man säga. Toppen är väl ungefär som man kunnat tänka sig och sen är det ett litet getingbo där vi befinner oss just nu så varje poäng som man kan få är viktig. Tycker det ser spännande ut men försöker att inte kolla för mycket i tabellen.

Du var lite segstartad i början av serien, men har nu radat upp matcher med hög kvalitet. Vad är din förklaring till detta?

Svårt att sätta fingret på det exakt men mitt självförtroende skulle jag vilja säga. Och självförtroende är väl egentligen A och O för att kunna prestera. Men det handlar väl om att kanske inte tänka så mycket utan bara gnugga på oavsett, tillslut får man flyt i sitt spel och det gör att att man slutar tänka och då kommer allt annat på köpet.

Många i laget gör ju sin första SSL-säsong. Är det någon/några som imponerar på dig i laget så här långt?

Skulle inte vilja säga att någon gör det mer än någon annan. Tycker att alla har gjort det väldigt bra såhär långt. Alla tar småsteg hela tiden känns det som och kan man fortsätta göra det så är JIK att räkna med i många år framöver!

Vi tackar Hessmer för pratstunden och önskar honom och laget lycka till på tisdag. Matchen kan du se live på TV4 sport.