Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Hjalmarsson inför Pixbo

16 januari 2018 20:00
JIK Herr

JIKs herrar har tagit poäng tre matcher i rad mot en rad tunga lag. På Onsdag 17/1 åker man till Göteborg där möter man Pixbo. Vi tog oss en pratstund med Adam Hjalmarsson inför matchen.


Nu har ni tagit poäng i tre matcher i rad mot etablerade slutspelslag. Hur känns det och varför har det blivit poäng?

Stämmer. Det viktigaste är väl att vi känner att vi kan vara med där och fajtas om poängen även mot dom lagen. Det ger en bra självförtroendeboost och ger oss ännu bättre förutsättningar inför slutspurten nu så det känns väldigt bra. Hela laget har bidragit, oavsett om man spelat varannat byte eller ett per period så går alla in och ger järnet och bidrar på det sätt dom kan vilket ger en bra energi i laget som jag tycker varit en nyckel.

Du är ju en spelare som spelar på många olika positioner, hur svårt är det att växla?

Jag har spelat ganska mycket på de flesta positioner nu så man börjar vänja sig, men det är klart att det tar lite tid att anpassa sig. Men det funkar bra, jag kliver in där det behövs.

Hur känns formen för egen del och vad jobbar du med dagligen som du vill förbättra i ditt spel?

Det har känts lite bättre de senaste matcherna, men annars har det varit en tuff säsong och jag har inte kunnat prestera på den nivå jag vet att jag kan. Mitt skott är bland de sämre i serien så det är väl en sak, sen även att ta snabbare beslut.

På onsdag är det dags för Pixbo borta. Jag tycker ni gjorde en bra match hemma senast mot dem, men vad ska ni göra för att kunna slå dem?

De är ett väldigt bra lag som har överraskat många i år. Gör vi vårt jobb och sätter vår gameplan och sliter för varandra så kan vi rubba alla lag, vilket vi redan visat.

Vad tycker du om serien så här långt?

Det är som många säger att det är en stor omställning från allsvenskan och vi hade det tufft i början men vi har verkligen börjat komma in i det. Men det är världens bästa liga och man får kriga om varje poäng, går man på 90 % smäller det direkt.

Vi tackar Adam för pratstunden och önskar honom och laget lycka till.