Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Glimberg inför matchen

8 december 2017 21:28
JIK Herr

På söndag spelar våra herrar borta mot Helsingborg. Ett lag man är sugna på att ta en revansch mot. En av spelarna som gjort ett riktigt bra avstamp på denna säsong och är hungrig på mer är vår #24, Martin Glimberg. Vi fick oss en pratstund med honom och tankar kring säsongen och matchen på söndag.


Du gör ju din första säsong i SSL, vad är skillnaden jämfört med Allsvenskan?

Den största skillnaden är såklart tempot, allt går mycket fortare och man får mindre tid med bollen. Sen straffas man på sina misstag mycket hårdare, vilket vi fick känna på framförallt i början av säsongen. Det är även inspirerande och lärorikt både för ledare och spelare och vi utvecklas hela tiden.

På söndag möter vi Helsingborg borta, hur går dina tankar inför den matchen och vad krävs för att vi ska vinna?

Vi har lite revansch att utkräva på både Helsingborg och Pixbo som vi har innan jul nu. Så jag hoppas vi kan komma upp i nivå och ta med oss 3 poäng hem. Jag tror att vi kommer behöva vara disciplinerade i både spelet med och utan boll, sen vara lite mer aggressiva i vårt försvarsspel än vad vi var i matchen mot Linköping senast.

Många lag på den nedre halvan har bytt tränare (Sirius, Örebro, Thorengruppen), vad är dina tankar kring det?

Inget jag reflekterar över särskilt mycket. Jag tror på kontinuitet och sättet som Pålsson, Jacke och Jimmy både har jobbat och jobbar på känns mycket bra. Ofta handlar det om mycket mer än bara taktiskt kunnande, vilket Pålsson har fått oss att förstå. Så där tror jag att vi har en fördel.

Du spelar idag med Hannes, Hessmer, Anton och Malmgren, vad anser du gör er till en bra femma?

Jag tycker vi kompletterar varandra väldigt bra, alla har olika spetsegenskaper som passar bra tillsammans. Sen har vi spelat tillsammans väldigt länge. Anton har kommit in nu under säsongen, annars spelade vi tillsammans nästan hela förra säsongen också, vilket är en fördel.

Vad gillar du att göra när du inte tränar innebandy?

Är det inte plugg eller jobb så umgås jag gärna med familj eller vänner!

Vi tackar Martin för pratstunden och önskar honom och laget lycka till.