Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Coach Pålsson inför superderbyt

27 november 2017 12:56
Superderby

På tisdag den 28/11 är det dags för superderby i Arenan när man tar emot Mullsjö. JIK kommer med en vinst från senaste och Mullsjö med förmust. Allt tyder på en jämn och hård kamp. Vi tog en stund och pratade med Niklas Pålsson inför matchen.


Ni är inne i ett intensivt matchande nu. Hur tränar ni med så många matcher på kort tid och hur är läget i truppen?

Vi har tränat i den mån vi kan och har försökt planera intensiteten och innehållet efter det. Det blir mycket fokus på återhämtning och kommande match, vi hinner inte grotta ner oss i föregående match utom måste ständigt blicka framåt och ta det match för match vilket vi lyckats bra med tycker jag!

Hur speciellt är det att spela ett derby tycker du?

Det är såklart väldigt inspirerande, man får försöka placera känslorna och hjärtat på rätt plats och vara smart! Jag har egentligen bara varit med om ett derby mot Mais tidigare och det var i årets premiär. Utöver den matchen har vi mött Mais i två träningsmatcher med JIK sedan jag kom in, men där blir det ju inte alls samma sak! Derbyt vi spelade i premiären innehöll det mesta, bra publiktryck många mål och även en del känslor! Mais vann matchen med 9-6 men hade en rejäl ledning tidigt vilket gjorde att vi aldrig kunde hota dom på riktigt tyvärr! Derby är alltid derby, det är en speciell känsla och man brukar säga att tabelläget inte spelar någon roll, något som vi hoppas ska visa sig stämma denna gång!

Vilken typ av matchbild kan vi förvänta oss som publik?

Mullsjö är givetvis rejäla favoriter och kommer säkert trycka ner oss en hel del! Men vi känner oss trygga i vårt försvarsspel och kommer säkert kunna få en del snabba vändningar! Vi får se hur mycket dom går upp och pressar men väljer dom att göra det så kommer det givetvis bli en tillställning med mycket fart, vilket vi hoppas på!

Mullsjö har rustat rejält i år och går för guld. Vad behöver vi göra för att kunna rubba dem?

Vi måste givetvis stå för en riktigt helgjuten prestation både som individer och lag. Vi måste följa vår gameplan slaviskt och se till att vi blir jobbiga att möta!

I ett derby kan man tänka sig att adrenalinet är rejält påslaget och risken för ”dumma” utvisningar ökar. Hur gör man för att spelarna ska hamna på rätt anspänningsnivå?

Jag tror mycket på att ligga på rätt sida och utgå från rätt positioner, gör man det minskar riskerna för onödiga situationer och då också dueller som man kan komma in sent i! Så ligga rätt, ha huvudet med sig och fokusera på lagets och egen prestation, då ökar vi våra möjligheter till powerplay istället för att få spela boxplay!

Tack för pratstunden och stort lycka till på matchen!