31 Mar 1 match

3 nya poäng för herrarna

21 oktober 2017 19:33
Omgång 8

Oskar Malmgren jublar efter att ha gjort 3-7 till Jönköpings IK under matchen mellan Örebro och Jönköping i Örebro ( Foto: Tobias Eriksson / Pic-Agency Sweden )

Hej Niklas grattis till 3 nya poäng, vad har du för tankar efter matchen idag?

Tack, vi startar den första perioden väldigt svagt, vi saknar mycket av vår energi i spelet både offensivt och defensivt. Detta gör att vi släpper till en del enkla lägen och inte riktigt har skärpan när vi själva får lägena. Örebro tar ledningen 2 gånger om, först genom en kontring och sedan i ett powerplay där dom mentalt sätter ditt bollen under sista utvisningssekunden.

Det händer inte mycket mer och Örebro spelar stabilt och har mycket boll helt till sista 20 sekunderna där vi vinner boll högt i banan och lyckas sätta 2-1 med endast 4 sekunder kvar av perioden!

Andra perioden startar dessvärre där den första var med lägre energi och inget vidare spel från vår sida, Örebro får powerplay och sätter snyggt 3-1 på volley.

Sedan vaknar vi rejält och gör 4 raka mål. Energinivån och skärpan är helt annorlunda vilket givetvis ger resultat och ringar på vattnet.

I tredje perioden vill givetvis Örebro kliva framåt, vi jobbar hårt i försvarsspelet vilket ger oss fina vändningar. Spelet med boll är även det stundtals mycket bra och vi känns trygga. Vi vinner perioden med 5-0, Jansson är stabil längst back och räddar några svettiga men vi skapar också väldigt mycket bra framåt. Vi vinner rättvist och verkligen som ett lag!!

Tack för dina åsikter, och lycka till mot Falun nästa helg.

Matchfakta: IBF Örebro 3 - 10 Jönköpings IK

Periodsiffror 2 - 1, 1 - 4, 0 - 5 Skott 27 - 27 (9 - 6, 9 - 10, 9 - 11)