Svårt att hitta? Använd våra genvägar.

Gothia Cup är över för den här gången………

Gothia äventyret är över för den här gången och därmed är vi tillbaka i vardagen med  träningar och seriematcher för ungdomslagen.

Min reflektion den här gången blir inte så fokuserad på  matchresultat  utan mer på gemenskap och klubbkänsla. Vi kan dock notera att alla 10 lagen genomförde Gothia Cup på ett mycket bra sätt  5 lag i A-slutspel och 5 lag i B med varierande placeringar. Roligast är det ju förståss att vinna sista matchen och ta med den hem, så gladast är nog  P-12 laget som vann B-finalen och fick med sig en pokal till Jönköping… Vi säger grattis till det.


Gothia för oss är inte bara innebandy, det är så mycket mer. För många är det ett äventyr som man minns länge. Alla i lagen äter, sover och spelar tillsammans  under några dagar. Man lär känna varandra på nya sätt vilket svetsar samman gemenskapen i lagen och i klubben.


Detta är en av anledningarna till varför  JIK inte selekterar spelare för deltagande i Gothia Cup, alla som vill i respektive lag är välkomna att spela och alla får spela. Alla kanske inte spelar fullt lika mycket men alla ska känna att de är med och bidrar till resultat och lagsammanhållning. För oss i JIK är det viktigt att bygga en stark ungdomsorganisation från grunden, därför är  Gothia Cup en viktig del i det bygget.


 


Jönköpings innebandy var näst största förening under Gothia vilket vi är lite stolta över, inte mindre än 182 deltagare från en och samma förening.


Jag hoppas och tror att de flesta var nöjda med trettonhelgens äventyr och jag hoppas också att nya erfarenheter ska stärka lagen.


Som  tidigare år så har Jönköpings Innebandy  fått högsta betyg  vad gäller uppförande och genomförande…. Och så även i år.  Vi har fantastiska ledare och härliga ungdomar som lägger grunden för det. Vi får inte heller glömma bort alla föräldrar som kommer till Göteborg för att delta i supporten från läktaren.


Som kuriosa kan nämnas  att när JIK  fick Hovslätt i första rundan i A-slutspelet för B-18 så var nästan hela Heidhallen i Göteborg fullsatt av Jönköpingsbor som manade på sina lag från läktaren under trevliga och sportsliga former…det var en otroligt kul upplevelse!. Att vi  sen förlorade matchen var ju naturligtvis bistert … men så är det!  ibland vinner man och ibland förlorar man, det är ju en del av tjusningen med idrott.


Hur som helst, det var i alla fall ingen av killarna som tvingades gå hem från Göteborg i kylan.


 


Med detta vill jag bara tacka er alla för en väl genomförd turnering…nästa år kör vi igen!!


 


Niklas Blomkvist


JIK Ungdom

2012-01-12 | Niklas Blomkvist


 

 

kansli@jik.se - 036-71 50 52 - Jönköpings Innebandyklubb, Gjuterigatan 30, 553 18 Jönköping       Herrlaget på Facebook    Damlaget på Facebook